Beton bestrating

Beton bestrating is niet bepaald het eerste waar onze klanten aan denken als we in gesprek zijn. Natuursteen en gebakken bestrating is veel bekender en populairder. Dat is jammer, want beton is een uitstekend product voor bestrating. Er zijn 3 takken waarin beton bestrating opgedeeld kan worden.

  • 1. Betonstenen
  • 2. Beton siertegels
  • 3. Betonnen elementen

Betonstenen

Betonstraatstenen zijn het bekendste product van beton. Deze stenen worden gemaakt met grondstoffen uit ons eigen landje en een beetje kenner ziet ze in veel steden en dorpjes liggen. Maar er is de laatste jaren een terugloop in het gebruik van betonstenen. Dat heeft de industrie ertoe bewogen de betonstenen aanbod te verbeteren. Om die reden zijn er tegenwoordig betonstenen in alles soorten en maten en in elke kleur.
Om de stenen duurzamer te maken worden ze soms ook geïmpregneerd of krijgen een speciale coating. Hierdoor houden ze onder andere langer de kleur vast.
Het verschil tussen betonstenen en betontegels is het formaat. Betonstenen zijn meestal 6 centimeter dik en klein van stuk. Als het formaat groter is valt het onder de noemer “tegel.”

Beton siertegels

Zoals gezegd zijn betontegels feitelijk niets meer dan grote beton stenen. De veelzijdigheid in kleur en formaat is net zo divers als bij stenen. Tegels zijn alleen net wat dunner dan de 6 centimeter van stenen. Ga uit van 4 of 5 centimeter.
Hoewel ze dunner zijn, is de oppervlakte wel groter. Tegenwoordig kan een beton siertegel van wel 1 meter bij 1 meter gemaakt worden. Deze grote tegels zijn niet geschikt voor een oprit omdat ze relatief weinig belasting aankunnen. Voor een terras of wandelpad door de tuin zijn ze wel uitstekend geschikt!

Merken

Betonstenen zijn over het algemeen een voordelige oplossing. Wilt u betontegels van kwaliteit, dan kunt u het beste vragen naar de merken Schellevis, MBI en Facade Maastricht. Dan weet u zeker dat het met de duurzaamheid wel goed zit.

Beoordeling