Een betontrap iets voor uw woning?

Bent u bezig met het bouwen van een nieuwbouwhuis of gaat u binnenkort aan de slag met een flinke verbouwing in uw woning, dan is het een goed idee om eens na te denken over de trap in huis. In welke materiaalsoort wilt u de trap laten uitvoeren? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een degelijke betontrap. Lees hier meer over de voordelen van een betontrap voor uw woning en de mogelijkheden die een betontrap u te bieden heeft.

Voordelen van een betontrap

Een van de grootste pluspunten van een betontrap is de enorme stevigheid van de trap. U zou betontrappen zelfs als onverwoestbaar kunnen omschrijven. Hebt u eenmaal een betontrap laten aanleggen, dan kunt u er mogelijk uw hele leven mee vooruit. Andere voordelen van een betontrap zijn de vuurbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal. Daarnaast maakt beton ook nauwelijks contactgeluid.

Betontrappen voor bedrijven én woningen

Betontrappen zag u voorheen voornamelijk in bedrijven, maar ze worden vandaag de dag ook steeds vaker toegepast in woningen. Dit komt omdat er steeds betere afwerkingstechnieken zijn, zoals polijsten, die betontrappen ook geschikt maken voor moderne woningen. Wanneer een betontrap wordt gepolijst is er geen extra afwerking nodig. Bovendien zijn er allerlei kleurpigmenten voor uw betontrap mogelijk. Wilt u toch graag een bepaalde afwerking van uw betontrap bijvoorbeeld met natuursteen, hout of tapijt, dan is dat ook gewoon mogelijk. In dat geval laat u een ruw gegoten betontrap plaatsen.

Zowel prefab als maatwerk mogelijk

Verder hebt u wanneer u kiest voor een betontrap ook de keuze tussen een prefab betontrap of een maatwerk betontrap. Het verschil hiertussen is dat een prefab betontrap in de fabriek al in zijn geheel wordt vervaardigd en snel zonder veel overlast geplaatst kan worden. Een maatwerk betontrap wil zeggen dat de trap ter plekke wordt gemaakt. Een prefab betontrap is goedkoper, omdat deze sneller via standaard procedures gemaakt kan worden. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om voor een prefab betontrap te kiezen, bijvoorbeeld wanneer de plek waar de trap moet komen moeilijk bereikbaar is. Het voordeel van maatwerk is dat u meer opties hebt op het gebied van vormgeving. De trap kan geheel naar uw wens worden gemaakt.

Schakel een echte vakman in

Voor het laten maken en plaatsen van een betontrap raden we u altijd aan om een echte vakman in te schakelen. Het is heel belangrijk dat de constructie van de trap op professionele en vakkundige wijze wordt gemaakt. Dan weet u zeker dat uw betontrap een leven lang meegaat. Laat u gauw eens informeren door betonspecialisten in de buurt en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Beoordeling