Voordelen van een betonvloer

Voordelen van een betonvloer

Net als alle andere materialen heeft een betonvloer specifieke eigenschappen. In dit artikel beschrijven wij de voordelen van een betonvloer. Zo kunt u overwegen of een betonvloer ook iets voor uw woning is.

Tegenwoordig zijn betonvloeren erg populair. Dit komt mede doordat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Betonvloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleurtinten zodat die past bij elke interieurstijl. Hieronder leest u de voordelen van een vloer met karakter.

Voordelen van betonvloeren

De vele mogelijkheden van een betonvloer zorgt voor vele voordelen, eigenlijk te veel om te benoemen. Toch hebben wij de grootste voordelen voor u op één rijtje gezet. Lees het hieronder.

Grote variatie

Er is een ruime keuze uit verschillende componenten en processen voor een betonvloer. Zo kan u bijvoorbeeld door een kleurstof toe te voegen de vloer iedere gewenste kleur geven. Als het om betonvloeren gaat is er dus grote variatie mogelijk.

betonvloer

Naadloos karakter

Hoogstwaarschijnlijk is het u al weleens opgevallen: een betonvloer is bijna volledig naadloos. Dit brengt vele voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan: geen vervuilde voegen een geen slijtage aan de voegen. Doordat er geen voegen aanwezig zijn in een betonvloer blijven er minder vuil resten achter. Bacteriën maken dus geen kans door het naadloze karakter van een betonvloer.

Goedkoper bij grotere oppervlakken

Wanneer het gaat om een grote ruimte zijn betonvloeren zeer interessant qua prijs. Echter is een betonvloer een stuk voordeliger bij een groot oppervlak. Ook gaat het plaatsen van de vloer enorm snel in vergelijking met andere vloeren.

Tijdloos karakter

Een nieuwe vloer is vaak een grote investering waarvan u zo lang mogelijk plezier wilt hebben. Het is dus ideaal dat betonvloeren een tijdloos karakter hebben. Neem bijvoorbeeld gepolierde betonvloeren deze kan jarenlang mee in diverse interieurstijlen. Zo zit je niet vast aan een bepaalde stijl.

Leave a Reply